Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 5 mei 2016

VERJAARDAG: GREG

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Michael Palin (Engelse akteur, 1943, vooral bekend door zijn bijdrage aan de TV-serie Monty Pythons Flying Circus en de films die zij als groep hebben gemaakt), Maggie MacNeil (Nederlandse zangeres, 1950, o.a. bekend van het duo Mouth and MacNeil. In werkelijkheid heet ze overigens Sjoukje Smit), Anja (Nederlandse zangeres, 1950-2002, artiestennaam van Anja van Avoort, bekend van de hit De laatste dans), Adèle (Engelse zangeres, 1988, bekend van o.a. de James Bond titelsong Skyfall uit 2012) en
GREG
Greg is de artiestennaam van Michel Régnier (1931-1999), één van de meest veelzijdige scenarioschrijvers die de Europese stripwereld ooit heeft gehad: Chick Bill, Kees en Klaas, Bernard Prince, Bruno Brazil, Luc Oriënt en Comanche, om er maar een paar te noemen.
Naast schrijver tekende hij ook niet onverdienstelijk zijn eigen strips, zoals de reeds hierboven genoemde Kees en Klaas reeks, maar bovenal Olivier Blunder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten