Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 13 mei 2016

OUD HOLLANDSCHE FAMILIESPELLEN

Moccona is een 'smaak' van koffiemerk Douwe Egberts. In 1972 brengen dit bedrijf als reklame-aktie heruitgaves uit van Oud Hollandsche Familiespellen. Gratis bij een pot Moccona koffie. Je kon ze uiteindelijk bewaren in een soort kartonnen envelop.
Deze kartonnen 'doos' (20x30cm) is simpel uitgevoerd. Heeft waarschijnlijk om die reden ook alleen maar tekst op de voorkant staan.

Elk spel zit in een enevelop en elke envelop heeft wat info over het spel, dat er opgevouwen inzit. Opengevouwen meten ze dan ook allemaal ongeveer 40x60cm.
1. NEDERLANDSCH GANZE SPEL


2. STRIJKWEG EN GEEFWAT SPEL


3. OUD VLAAMSCHE GANZEBORD SPEL


en
4. MICHIEL DE RUIJTER SPEL


Alle vier de enveloppen hebben dezelfde achterkant, een opsomming van alle vier de spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten