Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 26 mei 2016

VERJAARDAG: PETER CUSHING en PAM GRIER

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: John Wayne (Amerikaanse akteur, 1907-1979, vooral bekend van Westerns), Peggy Lee (Amerikaanse zangeres, 1920-2002),
PAM GRIER
(Amerikaanse actrice, 1949)

 en verder James Arness (Amerikaanse akteur1923-2011, vooral bekend van de western serie Gunsmoke, waarin hij 20 jaar de hoofdrol vertolkte), Horst Tappert (Duitste akteur, 1923-2008, voornamelijk bekend door zijn rol als Inspekteur Derrick), Miles Davis (Amerikaanse muzikant, 1926-1991), Rudi Falkenhagen (Nederlandse akteur, 1933-2005, kreeg vroege bekendheid als de stotterende boef Snuf in de films en TV-series van Pipo de Clown) en
PETER CUSHING
(Engelse akteur, 1913-1994)
Peter Cushing speelde vaak in horrorfilms van o.a. het Engelse produktiebedrijf Hammer. Zo was hij verschillende keren Dr.Victor Frankenstein en Dr.Van Helsing.
In veel films was zijn tegenspeler Christopher Lee. Ook was Cushing te zien in Satr Wars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten