Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 10 mei 2016

MICKEY MOUSE BEELDJE 2-6

ENESCO is een Amerikaans bedrijf dat prachtige beeldjes uitgeeft van Disney. Een wat oudere serie die ze hebben uitgegeven, is The Best of Mickey Collection (Ik heb helaas nergens een jaar van uitgave kunnen achterhalen).
Het was een gelimiteerde reeks. Elke set bevatte 3 beeldjes, steeds gebaseerd op een oude klassieke film met Mickey Mouse in de hoofdrol. Iedere set had een nummer en ieder beeldje had een herdenkingsmunt.
Ook zit er in iedere set een certificaat van echtheid, kleine afbeeldingen van de drie filmposters en een voetstuk (drie filmspoelen in de vorm van Mickey's hoofd), waar je de drie beeldjes op kon zetten
HET Verzameloord gaat er 6 plaatsen. Vandaag nummer 2: 
THE HAUNTED HOUSE
(1929)

Het beeldje is 12cm hoog

Op de achterzijde is wat informatie te vinden over de filmvolgende week: JUNGLE RHYTHM uit 1929

Geen opmerkingen:

Een reactie posten