Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 11 mei 2016

SUSKE EN WISKE MINISTICKER BOEK

Dat de Suske en Wiske strip een grote en langlopende reeks is, weet iedereen. Dat er veel merchandise uit is gekomen en nog steeds uitkomt naar aanleiding van de strip weet ook iedereen en daar kom je ook nog wel eens wat van tegen, maar dit boekwerk had ik nog niet eerder gezien.
Een boek "Met de omslagen van alle Suske en Wiske albums, de geschiedenis van elke album en de korte inhoud van elk verhaal", zoals op de voorkant staat aangeprijst. Op de achterkant iets meer informatie. Je kon waarschijnlijk een leeg boek kopen en daarnaast zakjes met kaarten, gewoon 13 sets met telkens 12 stickers. Geen gedoe met dubbelen en ruilen.
Dat het boek veel informatie geeft over de twee jeugdige helden wordt al getoond op de titelpagina.
De opsomming begint bij nr.67 (De Poenschepper), omdat dat het begin was van de gekleurde uitgaven. De 66 oudere titels zijn - voor zover ik weet - na 67 allemaal in kleur heruitgegeven. Zo ziet een willekeurige bladspiegel er uit.
Het boel is in 1988 uitgebracht door Standaard Uitgeverij in Antwerpen en bevat derhalve 'slechts' de 150 verhalen die tot dan waren uitgekomen, alsmede alle andere uitgaven zoals vakantie-, kleur- en spelletjesboeken. Wellicht is het tijd voor een aangevulde heruitgave.

1 opmerking: