Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 12 mei 2016

VERJAARDAG: KATHERINE HEPBURN

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Jesus Franco (Spaans regisseur 1930-2013, zie HIER voor wat meer info), Ton van Duinhoven (Nederlands akteur, 1921-2010, bekend van o.a. het satirische programma HaDiMassa), Ian Dury (Engelse zanger, 1942-2000, o.a. bekend van de hit Sex & Drugs & Rock'n'Roll), Steve Winwood (Amerikaanse zanger, 1948, bekend van o.a. de bands Traffic en Spencer David Group), Emilio Estevez (Amerikaans akteur, 1963, bekend van o.a. The Breakfast Club)
Yvonne Furneaux
(1928, bekend van de Hammer film The Mummy uit 1959)

en
KATHERINE HEPBURN
(Amerikaanse actrice, 1907-2003)
Katharine Hepburn had de bijnaam First Lady of American Cinema vanwege haar opmerkelijke talent en haar recordaantal Academy Awards (viermaal voor Beste Actrice). In 1999 werd ze uitgeroepen tot de allergrootste vrouwelijke filmlegende.
Hoewel ze meer dan 60 jaar films heeft gemaakt (1932-1994), is de hoeveelheid beperkt tot 52 en dat is voor Amerikaanse begrippen best opmerkelijk. Enkele titels: Bringing up baby (1938), Adam's Rib (1948), The African Queen (1951), Lion in winter (1968) en On Golden Pond (1981). 

Toen ze net in Hollywood aankwam, werd er geschokt gereageerd op haar eigenzinnige gedrag. Ze weigerde make-up te dragen, met de pers mee te werken of iets anders dan een broek te dragen. Omdat ze niet in het Hollywood-gareel liep, keerde ze al snel terug naar het meer liberale toneelmilieu. Haar excentrieke gedrag heeft ze nooit veranderd en ze stond erom bekend per dag acht ijskoude douches te nemen en even zo vaak haar tanden te poetsen.

De liefde van haar leven ontmoette Hepburn in 1942 op de filmset van Woman of the Year. Toen ze Spencer Tracy voor het eerst zag, merkte ze op dat hij nogal klein was. Regisseur Joseph L.Mankiewicz merkte geestig op dat ze zich geen zorgen hoefde te maken: Tracy zou haar wel een kopje kleiner maken. Na hun eerste ontmoeting sloeg de vlam al snel over en ze begonnen een relatie. Tracy was echter al getrouwd en als katholiek wilde hij niet scheiden. Hepburn aksepteerde dat en de studio zorgde ervoor dat de pers geen weet kreeg van hun relatie. Ze zouden samen in totaal negen films maken, de laatste was Guess Who's Coming To Dinner in 1967. Een aantal dagen na de opnames daarvan, overleed Tracy. Uit respekt voor zijn weduwe woonde Hepburn de begrafenis niet bij. Ook praatte ze nooit over haar relatie met Tracy zolang zijn weduwe nog in leven was. De relatie van Hepburn en Tracy had blijkbaar ook zijn weerslag op het witte doek: ze zijn uitgeroepen tot het filmpaar met de meeste chemie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten