Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 25 mei 2016

VERJAARDAG: FRANK OZ

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Jules Hamel (Nederlandse akteur, 1938), Mike Myers (Amerikaans akteur, 1963, bekend geworden door de Austin Powers trilogie) en
FRANK OZ
(Amerikaanse poppenspeler, stemakteur en regisseur, 1944)
Hij werd wereldberoemd toen hij voor Sesamstraat (en later voor de Muppet Show) diverse poppen speelde, waaronder Bert, Grover en Cookiemonster en Miss Piggy, Fozzie Beer, Animal en Sam the Eagle.

Ook in allerlei andere programma's waar 'zijn' poppen optraden verzorgde hij het poppenspel en de stemmen. In 1980 speelde hij een kleine bijrol in The Blues Brothers en kreeg de smaak te pakken van het akteren. Hij speelde vervolgens in diverse films, maar bleef ook werk verrichten voor Jim Hensons Muppets. 

Grote bekendheid verwierf Oz door de pop Yoda te spelen, de Jedi-meester uit de Star Wars. Toen deze pop in latere films een een CGI karakter werd, is Frank Oz zijn stem in blijven spreken.


Als regisseur maakte hij zijn debuut met The Dark Crystal (1982), een fantasy-film waarin veel van Jim Hensons kreaties speelden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten