Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 6 mei 2016

VERJAARDAG: ORSON WELLES

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Rudolph Valentino (Amerikaanse akteur, 1985-1936), Sigmund Freud (1856-1939), George Clooney (Amerikaanse akteur, 1961) en
ORSON WELLES
(Amerikaanse akteur, regisseur en schrijver. 1915-1985,
beroemd geworden door een levensechte 
hoorspelbewerking van War of the Worlds in 1938)
Daarna is hij films gaan maken, waarvan Citizen Kane (1941), The Third Man (1949) en Touch of Evil (1958) drie beroemde voorbeelden zijn. In 1973-1974 is hij de gastheer van de 26 afleveringen tellende TV-serie Great Mysteries.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten