Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 2 mei 2016

VERJAARDAG: MARTEN TOONDER

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Anton Dreesman (Nederlands zakenman, 1923-2000), Jan Pelleboer (Nederlands weerkundige, 1924-1992), Link Wray  (Amerikaanse gitarist, 1929-2005, bekend van de hit Rumble) en
MARTEN TOONDER
Marten Toonder (1912-2005) is een Nederlandse schrijver en tekenaar. Hoewel hij de bedenker is van figuren als Kappie, Koning Hollewijn en Panda, is hij vooral bekend geworden door de avonturen van Heer Bommel en Tom Poes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten