Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 4 september 2016

CAROL VOGES - DAPPERE DODO

Dappere Dodo is één van de eerste origineel gemaakte Nederlands TV-series op de Vaderlandse televisie, ver terug in de jaren 50. In de jaren 60 zijn daar drie leesboekjes van uitgekomen met omslag en illustraties van Carol Voges. Ik heb er een van.
Het boekje meet 15x21cm en bevat 78 pagina's. Het is deel 3 uit de reeks, geschreven door Bert Brugman, tevens de bedenker van de originele serie. Ik ben blij om hier ook deel 1 en twee te kunnen presenteren. Ze zijn naar HET Verzameloord opgestuurd door Jaap Brugman, de zoon van Bert. Hij is ook degene die als kind de stem van Dodo heeft ingesproken. Prachtig, Bedankt Jaap.
De boeken zijn uitgegeven door uitgeverij Cantecleer in Utrecht.

Voor deze en zeer veel andere tekeningen van de Nederlandse tekenaar en illustrator Carol Voges bezoek je de zusterblog van HET Verzameloord: Carol Voges of klik rechts op de link met zijn naam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten