Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zaterdag 10 september 2016

SJOKKIE

Als je een merk aan wilt prijzen gebruik je daarvoor reklame. Dat kan in de vorm van een filmpje, advertentie en/of merchandise. Dit laatste kan uiteraard uit van alles bestaan. Eeén van die mogelijkheden is een strip. De Sjokkie strips van vandaag zijn daar een voorbeeld van.
deel 1:
SJOKKIE OP HET TOVEREILAND

deel 2:
SJOKKIE IN DE SCHATGRAVERSKOLONIE

deel 3:
SJOKKIE IN LUILEKKERLAND

De boeken (21x30cm) zijn uitgegeven door Coöp. Condensfabriek "Friesland" in Leeuwarden. Dat wordt duidelijk gemaakt op de rijkelijk versierde achterzijde van elk deel.
Elk deel bevat 16 pagina's met steeds zes plaatjes waaronder telkens een tekst staat, bestaande uit vier regels op rijm. Hier een voorbeeld.
Sjokkie is uitgebracht in 1965 en was bedoeld als reklame voor Chocopasta. "Daar word je sterk van!" Hoewel het getekend is in een bekende stijl, is de tekenaar mij onbekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten