Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 6 september 2016

DISNEY DINSDAG: DONALD DUCK IN NEDERLAND

Het is eindelijk dat Donald Duck nu echt een keer in Nederland is en dat komt allemaal door dit spel: Donald Duck in Nederland.
Een zware doos van 32x22,5cm en een dikte van maar liefst 7cm.
Op de achter/onderzijde een overzicht en korte uitleg van het spel.
Het enige element wat in dit spel is terug te vinden van de bekende Amerikaanse Duck-tekenaar Carl Barks, treffen we aan op de voorkant, in de figuur van Cornelus Prul op de gevel van het Zaanse huis.
Maar dit even terzijde.

Als je de doos opent blijkt hij vrij leeg te zijn. Het gewicht wordt veroorzaakt door het kartonnen speelveld. Dat bestaat uit 12 losse stukken. Een puzzel van Nederland!
Telkens als je bij het einde van een provincie bent moet de speler die aan de beurt is het volgende deel van Nederland aanleggen. Heel origineel en leerzaam. Zo ontstaat ons land gaandeweg het spel.
Voor de rest is het een soort van mix tussen Ganzenbord en Triviant. Dit zijn de pionnen, waarmee gespeeld wordt.
Het spel is in 2012 op de markt gebracht door King Entertainment in Zaandam en het is geschreven en ontwikkeld door Enrico Groeneveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten