Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 13 september 2016

DINSNEY DINSDAG: MARY POPPINS

Mary Poppins  (1964) is een van de bekendste films die Walt Disney in zijn jaren heeft voortgebracht. Toch is er niet zo heel erg veel merchandise van bekend. Uiteraard enkele boeken. Vandaag één daarvan.
Het boek (23,5x32cm) telt 46 pagina's (inklusief de twee schutbladen, waarop het verhaal begint en eindigt).
Het boek is in het Nederlands en heeft behoorlijk wat fotomateriaal uit de film, maar ook tekeningen, die stijltechnisch behoorlijk uit de toon vallen. Ze zijn getekend door Betty Fraser en Craig Pineo. Hieronder enkele pagina's ter voorbeeld van de sfeer.
De Nederlandse bewerking is van Han Hoekstra en in 1966 uitgegeven door De Geïllustreerde Pers in Amsterdam.

1 opmerking: