Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 30 mei 2010

AANSTEKER 19

Deze aansteker ziet er uit als een miniboekje (4x6cm) met blauwe kaft waar een 3D-achtige foto op staat. Als je het apparaat op een bepaalde manier beweegt heeft de dame in kwestie desgewenst een rode of blauwe bikini aan. Ik weet niet of een fotosysteem als dit op een gegeven moment niet meer werkt, maar in dit geval zijn de verschillen tussen de twee mogelijkheden nauwelijks nog waar te nemen., laat staan te fotograferen. Om iemand een vuurtje te geven schuif je de kaft opzij. Door de klik verschijnt bovenin de vlam.
Het ding biedt niets aan gegevens, op welke manier dan ook.

4 opmerkingen:

  1. Hoe het werkt weet ik niet precies, maar vermoedelijk werken de vele puntige doorzichtige randjes die vlak naast elkaar liggen elk als een prisma. Kijk je vanaf de linkerkant, dan kijk je via de linkerzijde door zo'n puntige rand, en rechts rechts. Als je vaak over de afbeelding/randjes wrijft, dan worden ze afgeschuurd, en verdwijnt het effect waarschijnlijk, bijvoorbeeld als een tabaksverslaafde de aansteker vaak gebruikt, of het apparaatje wordt in broek- of jaszak gedragen, en dan slijt het al bewegend eveneens. Kortom, als je een oude kaart hebt die niet bepoteld is, dan is het denkbaar dat het effect blijft bestaan, zolang het plastic na tientallen jaren niet van ouderdom dof wordt, natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verzameloord-gastheer31 mei 2010 om 16:49

    Van slijtage kan in dit geval -vrees ik - geen sprake zijn. Het ding is namelijk nooit gebruikt, maar misschien dat stof een slechte bijwerking op het effekt heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is dat niet Sarah Michelle Gellar, oftewel Buffy the Vampire Slayer?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Verzameloord-gastheer16 juni 2010 om 17:03

    Beste Jorien, ik heb werkelijk geen flauw idee. Ze lijkt er inderdaad wel een beetje op. Ik ga proberen een betere foto te maken. Ik kom er nog op terug.

    BeantwoordenVerwijderen