Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 1 mei 2010

MAGNETISCH POPPEN THEATER

Het Magnetic Play Theatre uit voormalig Tsjechoslowakije is een ingenieuze manier om een poppenspel op te voeren voor (kleine) kinderen.



















De inhoud van de doos (33x21,5cm): 2 'voeten', 2 magneetstokken, 5 poppetjes in de traditie van de beroemde George Pal animaties, 1 basis/vloer, decorstukken en (zie onder) 2 achtergronden.









Vervolgens moeten deze onderdelen worden opgebouwd tot een theater. Door middel van de magneetstokken kun je de poppetjes (die eveneens voorzien zijn van een magneet en door de basis/vloer met elkaar kunnen worden 'verbonden') laten bewegen.





Het spel is niet voorzien van een datum en door de vormgeving en materiaal (hout en karton) heeft het geheel een tijdloos karakter, maar of er daadwerkelijk opvoeringen mee te verzorgen zijn, betwijfel ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten