Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 5 mei 2010

KRITOS RE-UP



Na een kleine week van de pagina te zijn geweest is de Kritos pagina weer gevuld. Meer dan 50 hoezen van dit Nederlandse platenlabel uit de jaren '60. Als iemand iets weet over dit label van de firma Bosheck uit Aerdenhout / Heemstede, reageer!! Aanvullingen? Geweldig!


Eerder op HET Verzameloord reageerde Alman met de vraag of Kritos niet hetzelfde is als Sunderland. Er zijn zeker overlappingen, getuige bijgaande hoezen. Zoek de verschillen. Hoe zit dit?

1 opmerking:

  1. KRITOS-LP's zaten in het low-budget genre. Toch is bijvoorbeeld de LP met covers van liedjes uit Ja zuster, nee zuster veel verkocht, je komt hem heel vaak tegen op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Grappig is dat je de naam Woodgate tegenkomt op sommige platen. Vertaal dat maar eens in het Nederlands, juist: Bosheck. Leuke obscure releases zijn het eigenlijk.

    Groeten
    Jeroen Hazewinkel

    BeantwoordenVerwijderen