Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 15 mei 2010

HAMMER FILMS

De voltooing van de Hammer-blog komt in zicht. Op deze zusterblog van HET Verzameloord staan veel posters (afkomstig uit allerlei landen) van de Engelse filmproduktiemaatschappij Hammer bij elkaar gerangschikt op alfabet. Maar niet alleen de posters zijn er te vinden, ook zeer veel krantenadvertenties uit (voornamelijk) Nederlandse dagbladen, vrijwel alle tijdschriften die iets met dit bedrijf te maken hebben, alsook de boeken en nog veel meer


Nieuw is de toevoeging van de film-trailers. Dat is nog gaande, maar het vlot gestaag. Iedere week komen er nieuwe bij. Hier als voorbeeld Plague of the Zombies (1966): Een Engelse poster, de Nederlandstalige advertentie en de trailer.






Hammer heeft in de periode dat ze films hebben geproduceerd (1936-1979) niet alleen horror gemaakt, maar ook veel komedies, thrillers, detectives, oorlog en science fiction.




Beroemde sterren als Christopher Lee, Peter Cushing en Oliver Reed hebben veelvuldig bijgedragen tot het slagen van de films. Maar ook scream-queens als Ingrid Pitt, Kate O'Mara en Yutte Stensgaard hebben hun steentjes bijgedragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten