Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 6 mei 2010

FRANKENSTEIN 16

Frankenstein-materiaal komt in alle soorten en maten, voor alle leef-tijden en uit alle landen. De bijdrage van vandaag is afkomstig uit Spanje.
Het betreft een bijzonder sobere doos (8,5x15,5cm), waar Frankie net in past. Bij hem zit een certificaat van echtheid (wat dat betekent zou ik niet weten: 'echt' in welk opzicht? In vergelijking met wat?) en...
... een uitleg wie/wat Frankenstein is. Het beeldje is uitgegeven door Comics Figuras S.L. in het begin van de jaren '90. Volgens de papieren in een gelimiteerde uitgave van 10.000 stuks. Evenals bij het certificaat zet ik hier mijn vraag-tekens bij. Tot welke hoeveelheid kun je het nog hebben over gelimiteerd?
De copyrightverwijzing is naar 1931, hetgeen zou betekenen dat deze figuur gebaseerd is op de uitvoering van Boris Karloff. Tja...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten