Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 21 mei 2010

ADVERTENTIE 11: POSTGIRO



Tja, wat valt er over zo'n advertentie te zeggen? Zou de huiskamer van Mary Servaes (Zangeres Zonder Naam) er werkelijk zo uit hebben gezien of hebben ze in een hoekje van haar huis alles bij elkaar gezet wat maar enigszins potsierlijk is, met haar in het midden?

Deze boodschap is uit 1980. De postgiro heeft in die tijd meer 'willekeurige thuisbankiers' bezocht voor deze reklame-reeks. Ik ga ze zoeken en wat ik heb zal ik binnenkort presenteren.

5 opmerkingen:

  1. Geweldig, ook dit is geschiedschrijving. Ik heb die docu over Servaes gezien, en zo'n 10 jaar geleden haar garderobe in het museum bekeken, en geloof me, dít is haar interieur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verzameloordgastheer22 mei 2010 om 09:47

    Maar het is toch onmogelijk bij die stoel te komen waar ze nu op zit? Hoe loop je door zo'n huis heen? Ongelooflijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mogelijk heeft de reclamefotograaf/art-director de loopruimte met bossen bloemen gevuld om de boel aan te dikken. Bovendien was Servaes' woning niet bepaald groot.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En daarmee Mary tijdelijk 'opgesloten' in haar eigen wereld. Zoiets noet het inderdaad zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo zag haar woonkamer er normaal gesproken niet uit Het was wel een druk interieur, maar niet zo erg.

    Waarschijnlijk is de woonkamer voor de foto opgefleurd met foto's, gouden platen en bloemen. Alleen op haar verjaardag (5 augustus) verandere haar kamer in een bloemenzee, ontvangen van fans.

    BeantwoordenVerwijderen