Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 29 mei 2010

ASTERIX REVISITED 2


Op 18 april jl (hier) heb ik wat over de Asterix poppetjes geschreven dat niet helemaal korrekt lijkt te zijn. Ik zeg daar dat er twee series na elkaar zijn uitgegeven, maar de waarheid is dat ze begonnen zijn met de lichtblauwe en gewoon verder zijn gegaan met de andere kleuren. Het uitgeven heeft geduurd van 1971 tot 1975. In die tijd zijn er (minstens) 61 figuurtjes gemaakt in maar liefst 11!! verschillende kleuren: Lichtblauw, blauw, donkerblauw, geel, oranje, rood, lichtgroen, groen, donkergroen, paars en lila.
Of alle 61 poppetjes verschenen zijn in deze 11 kleurschakeringen is mij niet bekend. Een volledige verzameling zou dan neerkomen op 671 modelletjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten