Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 12 mei 2010

FRANK FRAZETTA (1928-2010)

Op 10 mei jl is de Amerikaanse tekenaar Frank Frazetta overleden. Vandaar dat de pin-up van deze week zijn handtekening draagt.
Frazetta is in 1928 geboren in New York. Op 8-jarige leeftijd geeft hij school op en gaat naar Brooklyn Academy of Fine Arts.






In 1944 (15 jaar oud) gaat hij in een studio werken waar strips worden getekend, eerst als hulpje, later als inkter en tekenaar.

Na zijn werk voor Conan in het begin van de jaren zestig heeft hij zijn naam in de geschiedenisboekjes gezet. Hij had een trent gezet binnen de fantasy-wereld.











































Behalve zijn comic-werk, waarvan naast de genoemde Conan de omslagen van Eerie, Creepy en natuurlijk Vampirella de meest bekende zijn, heeft hij ook filmposters getekend....












... en LP hoezen, zoals deze eerste drie albums van Molly Hatchet (1978, 1979 en 1980).

Op latere leeftijd trad dementie in zijn leven. Uiteindelijk is hij aan een hartaanval overleden. Frank Frazetta is 82 jaar geworden.
Voor een prachtig overzicht van zijn werk kijkt men hier.

5 opmerkingen:

  1. Dirk X. Dit bedoel ik nu (de zwartharige pin- up) met "Amerikaans Bloot".
    Vraag aan u, als pin-up deskundige, hoe ligt de getalsmatige verhouding tussen blonde en zwartharige pin-ups (roodharige zijn er ook)?
    John B.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi John, interessante vraag. Ik moet het antwoord echter schuldig blijven. Ik denk wel dat bij een goede pin-up de haarkleur geen enkele interessantiewaarde heeft. Toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dirk X. Als getraind reprograaf zie ik het anders,ik zie een pin-up als een holistisch voorwerp. Het geheel is meer dan de som der delen en die verschillende delen leveren verschillende sommen op, haarkleur, maar b.v. ook dijbeenlengte, de kijkrichting hebben invloed op die uitkomst.
    Goed, we laten ons niet "vastpinnen" en dus nu een serieuze vraag: zijn de poppetjes, die de supermarkten presenteren vanwege het Grote Voetbal Gebeuren,
    gebaseerd op eerdere modellen of zit er toch nog iets nieuws bij? Separaat stuur ik per e-mail meer informatie.
    John B.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi John B, ik ben niet zo heel erg thuis in de voetbalwereld, maar zal je e-mail nader bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor zover ik weet zijn deze niet gebaseerd op oudere modellen. Elke supermarkt probeert een eigen identiteit te scheppen, maar evengoed zijn ze gerust in staat Wuppies of Smurfen uit de kast te halen, dat is waar. De komende tijd zal het ons gaan leren. Het zal wel vooral oranje van kleur zijn.

    BeantwoordenVerwijderen