Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 24 mei 2010

DUCKSTAD CLICK CARDS

Op een rommelmarkt vond ik onlangs enkele kaartjes met figuren uit Duckstad. Zogenaamde 'Click Cards'. Wat me opviel, is dat de figuren bijna allemaal waren gebaseerd op de legendarische Duck-tekenaar Carl Barks, bedenker van Duckstad en haar inwoners.
Het was al snel duidelijk dat je de figuren uit de kaartjes kon klikken en in de standaard kon plaatsen, maar ook weer terug.
Waar waren deze kaartjes uit 2009 van? Wie had ze uitgegeven? Het internet bood uitkomst: Super de Boer. Er zijn er 36 van (niet allemaal Barks, klik hier om ze te zien) en je kunt ze gebruiken als pionnen bij een speelbord.



















Ook is er een blikken doosje uitgebracht om de kaarten in te bewaren. Al met al best een aardig setje, dat in mei 2009 volledig aan mij voorbij is gegaan.

1 opmerking: