Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 17 mei 2010

MOOI VERPAKT 6: PHOTOFLUX



De Philips PF 1 Photoflux flitslampjes. Wat klinkt dat prachtig. Bijna poëzie.
Het is een klein doosje (7x4,5cm), met daarin 5 lampjes op een soort van doordrukstrip. Een bijna ondenkbaar item in onze moderne digitale wereld. Zelfs in de analoge wereld die ik heb meegemaakt heb ik deze niet meer nodig gehad. Een leuk voor-beeld dat een verandering ook een verbetering kan zijn.

2 opmerkingen:

  1. Mijn ouders gebruikten deze voor hun Kodak camera. Voor zwart-witfoto's had je de grijsgetinte flitslampjes zoals boven, voor kleurenfoto's had je blauwachtige lampjes nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dirk X. Er bestond ook nog een (latere) variant: 5 lampjes in één blok, deze lamjes waren iets groter (ook apart voor kleur en zwart/wit).
    John B. P.S. Mondria uitgevers: een collectors item?

    BeantwoordenVerwijderen