Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 24 juni 2016

DE BEREND BOUDEWIJN KWIS

Gisteren was hij jarig, vandaag een uitgave van het spel De Berend Boudewijn Kwis, dat uitgekomen is naar aanleiding van het vermaarde TV-programma met dezelfde naam (1971-1974).
De kwis was eigenlijk meer een spelprogramma, waarin kandidaten allerlei opdrachten moesten vervullen en daarmee veel prijzen konden winnen. Dit spel is daarentegen wel meer een kwis.
De doos van dit spel doet meer denken aan een kaartspeldoosje (9x11,5cm), dan aan een echte spellendoos. De inhoud bevat 100 kaartjes met telkens één meerkeuzevraag. Op één zo'n kaartje staan ook de spelregels.
Het is een uitgave van Venes in Utrecht, zonder jaarsvermelding, maar vermoedelijk is het uitgebracht in de periode dat het spel populaire was. Dus de jaren 70.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten