Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zaterdag 25 juni 2016

VERJAARDAG: PEYO e.a.

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Antonio Gaudi (Spaanse architekt, 1852-1926, bekend van zijn vele aparte bouwwerken in Barcelona), Clint Eastwoord (Amerikaanse akteur en regisseur, 1930), Philip Bloemendal (Nederlandse presentator, 1918-1999, tussen 1946 en 1986 DE stem van het Polygoon bioskoopjournaal), Tim Finn (Australische zanger, 1952, bekend van o.a. de bands Split Enz en Crowded House) en verder nog
GEORGE SLUIZER
(Nederlands filmregisseur en akteur, 1932-2014)

CARLY SIMON
(Amerikaanse zangeres, 1945, bekend van o.a. de hitsingels You're so vain en Nobody does it better uit de James Bond film The spy who loved me)

en
PEYO


PEYO, pseudoniem van Pierre Culliford (1928-1992), is een Belgische striptekenaar, die naast reeksen van o.a. Johan en Pirrewiet vooral bekend is geworden door zijn kreatie van De Smurfen. Dit blauwe dwergvolk maakt nu al vanaf 1958 deel uit van de universele strip- muziek en filmwereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten