Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zaterdag 25 juni 2016

DOSSIER "X"

Het spel voor (contra)spionage, stalen zenuwen en bluf: Dossier 'X'.
Het is een uitgave van Clipper (1973).
De spelers opereren als hoofd van de geheime diensten van Engeland, de VS, Rusland en China. 
Het doel van iedere speler is ervoor te zorgen het Dossier X, dat in een speciaal beveiligde koffer is opgesloten, naar zijn eigen hoofdkwartier te brengen. 
Om dit te bereiken gebruiken de spelers 8 geheimagenten. Hoewel iedere agent(e) duidelijk een bepaalde nationaliteit heeft, werken zij free-lance, d.w.z. voor degene die het meest betaalt. 
Het spel draait om de voortdurende strijd de macht over de geheimagenten te verkrijgen en te behouden. 
Of een speler een geheimagent in zijn macht krijgt, hangt af van zijn geheime biedingen, die genoteerd worden op het plastic notitieblad. 
In de loop van het spel worden deze geheime biedingen gedeeltelijk bekend gemaakt, telkens wanneer een speler uitgedaagd wordt door een van zijn tegenspelers. 
Ondanks alle onthullingen blijft het toch twijfelachtig wie van de spelers welke van de geheimagenten in zijn macht heeft, tot het eind van het spel de ontknoping brengt. 
Ik heb werkelijk niet meer het geduld dit soort (ingewikkelde) spellen uit te proberen. Opvallend onderdeel zijn de pionnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten