Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 12 juni 2016

VERJAARDAG: SAMUEL Z. ARKOFF

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Anne Frank (Nederlands schrijfster, 1929-1945, wereldberoemd vanwege haar dagboek), Kenneth Herdigein (Nederlandse akteur, 1959) en
SAMUEL Z. ARKOFF
(Amerikaans filmproducent, 1918-2001)
Arkoff is de ongekroonde koning van de B-film. Tussen 1950 en 1985 heeft hij bijna 150 films geproduceerd onder de produktievlag American International, vaak onder regie van Roger Corman. De meeste zijn zeer goedkoop gemaakte horrorfilms.


Als in een bepaalde periode een bepaald genre populaire was, zoals de zgn 'beach-movies', dan produceerde hij strandfilms, zoals How to stuff a wild bikini (1965).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten