Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 1 juni 2016

RATAPLAN

Ik vind Lucky Luke van tekenaar Morris best een leuke stripreeks en de bijfiguren uit die strips -  zoals de Daltons - zijn ook wel in orde. De enige die mij niet zo ligt is de hond Rataplan. En laat nou uitgerekend dit karakter een eigen serie hebben.
Dit is deel 7 (1995) uit een serie van 8. Wellicht dat de ideeën op waren of de automatische piloot het werk heeft gedaan. Ik weet het niet, maar de leukste grap staat op de achterkant van het album. Een variant op de slogan van Lucky Luke: De man die sneller is dan zijn schaduw.
RATAPLAN: DE HOND DIE DOMMER IS DAN ZIJN SCHADUW.
Daarmee is eigenlijk wel zo'n beetje alles gezegd.
Het eerste deel is uitgekomen in 1987, deel 8 in 1996.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten