Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 26 juni 2016

VERJAARDAG: ALEXANDER POLA

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Peter Lorre (Hongaarse akteur, 1904-1964), Peter Lusse (Nederlands akteur, 1959) en
ALEXANDER POLA
(Nederlands schrijver en akteur, 1914-1992)
Zijn echte naam was Bram Polak. Hij heeft in Nederland grote bekendheid gekregen door zijn rol in het TV-programma Farce Majeure (vanaf 1966), maar ook als medeschrijver van series als Oppassen! en Zeg 'ns AAA.
Hij is als akteur gedenkwaardig als producent in de speelfilm Martijn en de Magiër (1979).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten