Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 21 juni 2016

VERJAARDAG: JANE RUSSELL

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Lalo Schiffrin (Argentijnse filmmuziek komponist,  1932, bekend van o.a. het thema van de TV-serie Mission: Impossible), Carol van Herwijnen (Nederlandse akteur, 1941-2008), Lex van Delden (Nederlandse akteur, 1947-2010), Maureen Stapleton (Amerikaanse actrice, 1925-2006), Ray Davies (Engelse muzikant, 1944, bekend als zanger van The Kinks), Fedja van Huet (Nederlands akteur, 1973) en
JANE RUSSELL
(Amerikaanse actrice, 1921-2011)
Haar eerste filmrol was in de western The Outlaw (1943), waarin niet haar akteerprestaties maar vooral haar decolleté een centrale plaats innam. Zozeer zelfs dat de film drie jaar lang door de Amerikaanse filmkeuring werd tegengehouden. Ook de filmposters waren omstreden, waardoor ze een van de eerste prominente sekssymbolen was die via de film bekend werden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten