Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 28 juni 2016

PESTEN MET DONALD DUCK

Het kaartspel 'pesten' speel je met kaarten vanaf de 7. Als kind haalde ik dan dus vier keer de 2 tot en met de 6 eruit. Dat hoeft niet meer. Daar is wat op bedacht: Een stok waar de 2 tot en met de 6 niet in zitten. Zo krijg je een stok kaarten dat slechts voor één spel geschikt is. Het heet dan ook Pesten met Donald Duck.
Het doosje meet 6,5x9,5cm en bevat, naast de 32 speelkaarten, een soort van titelkaart, die op de achterzijde een uitleg van het spel heeft.
Elke kaart heeft een eigen tekeningetje, wat het geheel een vrolijke Disney-sfeer geeft.
Maar de zgn. prentjes (boer, vrouw, koning en aas) zijn het mooiste.
Het pestspel is een uitgave van Jumbo (nr. 711) uit 1979

Geen opmerkingen:

Een reactie posten