Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 3 augustus 2016

IN MEMORIAM: MARNI NIXON (1930-2016)

Afgelopen 24 juli is Marni Nixon overleden.
Deze Amerikaanse sopraan werd geboren in 1930. Ze studeerde zang bij onder andere Carl Ebert en zong mee in diverse opera's en musicals. In 1948 maakte ze haar debuut als engel in het engelenkoor in Joan of Arc.
In 1949 zong ze voor het eerst de stem in van een ander en wel die van Margaret O'Brien in The Secret Garden. Ze nam de hoge noten over van Marilyn Monroe in het liedje "Diamonds Are a Girl's Best Friend" in de film Gentlemen Prefer Blondes (1953). Het inzingen van partijen van anderen werd haar specialiteit. Ze deed het voor Deborah Kerr in The King and I en An Affair to Remember en voor Natalie Wood (en Rita Moreno) in de film West Side Story (1961). Voor My Fair Lady moest Nixon zich het cockneyaccent eigen maken. Overigens is het niet zo dat Nixon Audrey Hepburns zangpartijen allemaal heeft ingezongen. Ongeveer tien procent van de zangstem van Eliza Doolittle komt van Audrey zelf. Met name in de nummers "Just You Wait", "The Rain in Spain" en de intro van "I Could Have Danced All Night" is Audrey Hepburn zelf te horen.
Het meest wonderbaarlijke is dat er nooit melding gemaakt is van deze dub-praktijken, ook niet op de LP-uitgaves, waarop ook de stem van Marni Nixon te horen was.

Ze heeft als zangeres meegewerkt aan vier Walt Disney films: Cinderella, Alice in Wonderland, Mary Poppins en Mulan.

In 1965 heeft ze voor het eerst een eigen zingende rol en wel in de film The Sound of music.

Marni Nixon is 86 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten