Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 14 augustus 2016

VERJAARDAG: RENÉ GOSCINNY

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag:
RENÉ GOSCINNY
(Frans scenarist en schrijver van stripverhalen, 1926-1977)
Hoewel hij best het een en ander heeft geschreven,....
....heeft hij grote bekendheid verkregen als schrijver van de Asterix verhalen (getekend door Albert Uderzo).

en verder
Walter Scott (Engelse schrijver, 1771-1832, o.a. bekend van Ivanhoe), Steve Martin (Amerikaanse akteur en regisseur, 1945), Alexander Curly (Nederlandse zanger, 1946-2012), James Horner (Amerikaanse komponist van filmmuziek, 1957-2015), Alex van Warmerdam (Nederlandse regisseur en akteur, 1952) en Nicolette van Dam (Nederlandse actrice en presentatrice. 1984)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten