Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 17 augustus 2016

RIKKIE EN SLINGERTJE THEATER-LP

Rikkie en Slingertje was een kinderprogramma, dat door de AVRO is uitgezonden van 1966 tot 1974. Het is vrijwel al die jaren gemaakt door Rien en Maaike Baartmans. De muziek was van Joop Stokkermans.
Als een serie populaire was, kwam er in die tijd al snel een singel of zelfs een LP van uit. Welnu, in dit geval - voor zover ik weet - geen singel, wel twee LP's en daar is dit er één van.

De plaat zat verpakt in een klaphoes. Binnenin zat een kartonnen vel met de 'poppen' (opvallend is dat alleen Rikkie en Slingertje een voor- en achterkant hebben)....

...en een vel dat dienst moest doen als dekor.
Vervolgens moest je dan dus de hele boel gaan slopen. De voorkant van de hoes moest je open knippen....
....de 'poppen' uitknippen en aan touwtjes bevestigen...
...de hoes ombuigen en voila, je eigen poppentheater was geboren.


Nu draaide je vervolgens de plaat en speelde het te beluisteren spel na voor je eigen publiek. Zo ging dat vroeger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten