Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 31 augustus 2016

VERJAARDAG: DOLF BROUWERS

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag:
DOLF BROUWERS
(Nederlandse zanger, akteur en komiek, 1912-1997)
Na zijn ontdekking door Wim T.Schippers en zijn transformatie naar Sjef van Oekel, is de ster van Dolf tot grote hoogte gerezen en is de figuur van Sjef niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving. Bekend van shows als Het is weer zo laat en Oekel's Discohoek.

In zijn kreatie van Sjef van Oekel heeft hij ook platen opgenomen en niet altijd zonder sukses, zoals het geweldige Vette Jus uit 1973.

en verder
Caligula (Romeins staatsman en keizer, 12-41), James Coburn (Amerikaanse akteur, 1928-2002), Wilhelmina (Nederlandse koningin, 1880-1962), Roger Dean (Engelse kunstenaar, 1944, vooral bekend geworden door LP-hoezen van o.a. de formatie YES), Van Morrison (Engelse zanger, 1945, bekend van o.a. de band THEM) en Floortje Dessing (Nederlandse presentatrice, 1970)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten