Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 15 juli 2016

ASTERIX EN DE ROMEINEN

Asterix blijft altijd leuk, of het nu gaat om de strips of om een spel, zoals vandaag.
De doos meet 37x27cm en heeft een ogenschijnlijk originele illustratie op de voorkant.
Op de onderkant staat de gebruikelijke algemene informatie, ter aanprijzing om het spel toch maar vooral niet te laten liggen.
Als je de best grote doos opent wordt de niet zo heel erg indrukwekkende inhoud zichtbaar,
Naast wat pionnen en de spelregels uiteraard een groot spelbord (52,5x36cm). Wat vrijwel meteen opvalt, is dat Asterix en Obelix op het bord ontbreken, alsmede Nestorix, Hoefnix, Kostunrix en Abraracourcix. Dat klopt, want dat zijn de pionnen waarmee het spel wordt gespeeld. Zodoende komen deze dus niet twee keer voor in het spel.
Het is een uitgave van Ravenburger in Amertsfoort uit 1990 (nr 01 204 6)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten