Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 10 juli 2016

VERJAARDAG: HARRY BANNINK

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag:
HARRY BANNINK
(Nederlands komponist, arrangeur en pianist, 1929-1999)
In 1960 werkte hij mee aan My Fair Lady van Wim Sonneveld, voor wie hij in 1964 ook de muziek verzorgde in de voorstelling 'Een avond met Wim Sonneveld'. Het eerste liedje dat hij van Annie M.G. Schmidt toonzette - hij beschouwde zichzelf ondanks de meer dan 3000 geschreven liedjes niet als komponist - was het door Conny Stuart gezongen Hoezepoes


Vele andere liedjes zouden volgen, waaronder alle liedjes uit 't Schaep met de 5 pooten en Ja zuster, nee zuster die ook 40 jaar later nog steeds regelmatig te horen zijn. 

In het kinderprogramma De Film van Ome Willem zat hij als hoofd-geitebreier van het orkestje jarenlang achter de piano. Tot vlak voor zijn dood in 1999 heeft hij nog vele liedjes van het jeugdprogramma Het Klokhuis van melodieën voorzien. Ook voor de TV-programma's als Farce MajeureDe Stratemakeropzeeshow en J.J. De Bom voorheen De Kindervriend schreef hij de meeste liedjes.

en verder
Johannes Calvijn (Frans/Zwitserse theoloog, 1509-1564, vooral bekend door de kerkelijk hervorming die naar hem is genoemd, het Calvinisme), Carl Orff (Duitse komponist, 1895-1982, vooral bekend door zijn Carmina Burana uit 1937)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten