Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 5 juli 2016

DISNEY DINSDAG: HET KREGELIGE KETJE

Ik vond onlangs dit album van Suske en Wiske, waarbij mijn aandacht natuurlijk meteen werd getrokken door het kasteel van Doornroosje uit Disneyland. Heel sfeervol in S en W stijl.

Heb inmiddels het boek geprobeerd te lezen, maar dat viel niet echt mee. Het is een onmogelijk verhaal over de geest van een baron die door Sidonia wordt opgeroepen, die ooit in een ver verleden iets te maken had met een klein jongetje dat plaste over hem en zijn soldaten.?? Ben je er nog. Nu blijkt dat jongetje Manneken Pis uit Brussel te zijn, die - jaja - prompt ook tot leven komt, net op het moment dat Lambiek met Suske en Wiske het beeldje bezoeken. Hoe toevallig. De ene onwaarschijnlijkheid stapelt zich op de andere, zo erg dat het zelfs voor een Suske en Wiske verhaal onleesbaar wordt.

Enfin, Disneyland. Tja, dat mannetje staat daar dan altijd maar te plassen, maar ondertussen hoorde hij zoveel mooie verhalen over Disneyland, dat hij daar wel erg benieuwd naar is. Dan gaan we daar toch heen!! Niet naar Parijs (dat bestond nog niet), maar naar Amerika, natuurlijk!! Verdere details zal ik jullie besparen. Op pagina 38 bereiken ze eindelijk dan Disneyland, op pagina 42 gaan ze er weer weg. Jerom komt inmiddels opdraven als Gouden Stuntman. Op de laatste pagina (58) plast Manneke Pis wederom over de onfortuinlijke baron, waardoor deze verdwijnt. Het Manneke gaat weer terug naar zijn sokkel in Brussel. Weer een avontuur voorbij. Geloof me, dit zijn de hele grote lijnen.

Onderstaand ALLE plaatjes uit het verhaal waarop iets herkenbaars te zien is van Disneyland. Kortom, voor Disney liefhebbers een afrader. Voor Suske en Wiske lief.hebbers trouwens ook.

Het kredelige ketje (ketje is een Brussels woord voor straatbengel (p.5)) is album 180 in de reeks, geschreven door Paul Geerts en als album verschenen in augustus 1980

Geen opmerkingen:

Een reactie posten