Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 6 juli 2016

AUDIOKAART

Op het eerste gezicht lijkt het een gewone foto van actrice Romy Schneider, maar in tweede instantie blijken er groeven aanwezig e een gat van een single. Het is een audiokaart, die je op een draaitafel kunt afspelen.

Op de achterkant zeer summiere informatie. Linksboven de vermelding (en bevestiging) dat het om Romy Schneider gaat en dat de foto afkomstig is van UFA, hetgeen enigszins vreemd is. De Universum Film AG is sinds 1945 niet meer actief, Romy is geboren in 1938!  Linksonder op de achterkant: '45 R.P.M.', (een 45 toeren single dus), 'Tipitipitipso / H. Gietz en K. Feltz' (de titel van het liedje met de schrijvers Heinz Gietz en Kurt Feltz) en tot slot 'Duits gez.' (Duitstalig). Vreemd genoeg wordt er geen uitvoerende genoemd. Het liedje ken ik van Catarina Valente, maar zou deze uitgevoerd worden door Romy Schneider? Toch maar even op de draaitafel. De kwaliteit is slecht, maar het lijkt toch niet te gaan om de bekende uitvoering van Catarina Valente, die dateert uit 1957. Romy Schneider maakt haar debuut in 1953, maar wordt pas echt beroemd door haar rol van Sissi (1955-1957). Zou zij het hebben gezongen? Ik kan helaas het geluid van mijn audiokaart niet laten horen via blogger, maar voor degene die benieuwd zijn geworden naar het liedje volgt hier de uitvoering van Catarina Valente, zoals te vinden op Youtube.Het blijft allemaal onduidelijk waarom deze combinaties zijn gebruikt voor een kaart, die mogelijk dateert uit het eind van de jaren '50 of begin van de jaren '60. Een curieus geval is het wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten