Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 28 juli 2016

VERJAARDAG: JEAN ROBA

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag:
JEAN ROBA
(Belgische illustrator en striptekenaar, 1930-2006)
Hij is voornamelijk bekend van zijn strip Boule et Bill, waarmee hij in 1959 startte. In Nederland is deze reeks bekend onder de naam Bollie en Billie.

en verder
Marcel Duchamp (Franse kunstenaar, 1887-1968), Earl Tupper (Amerikaanse uitvinder, 1907-1983, in 1938 de bedenker van Tupperware), Remco Campert (Nederlandse schrijver, 1929), Sally Struthers (Amerikaanse actrice, 1947, vooral bekend als de 'dochter' van Archie Bunker in de TV-serie All in the Family), Monique van de Ven (Nederlandse actrice, 1952)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten