Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 1 juli 2016

STRIPLAND PLAATJESALBUM

Ik liep onlangs tegen een advertentie aan in de Donald Duck (1972, nr.22), waarin BP reklame maakt voor te verzamelen plaatjes van stripfiguren, met een bijbehorend album.
Dit is het album in kwestie, RondSmurfing in Stripland, goed voor de 70 te verzamelen plaatjes.
Het valt zo niet meteen op, maar de voor en achterkant is één doorlopende tekening.
Het boek is ruim van opzet (70 plaatjes op 24 blzz). De rondleiding wordt gedaan door (hoe kan het ook anders) de Grote Smurf. Dat wordt verteld op de titelpagina.
Om een idee te geven van de inhoud, hier twee voorbeeldpagina's met Sjors en Sjimmie, getekend door Carol Voges.
De Grote Smurf heeft het over de "zeventig allergrootste Helden van Stripland", maar in feite gaat het slechts om acht 'series':
- Lucky Luke
- Billy Turf
- Guust en Robbedoes
- Suske en Wiske
- Sjors en Sjimmie
- Kuifje
- Asterix
en
- Castor en Pollux. Leuke strip, maar wordt heden ten dage toch niet echt meer gerekend tot de allergrootste van stripland.
Achter in het boek staat een lijst van alle plaatjes.
Het boek is een uitgave van BP (Benzine en Petroleum Handel Maatschappij BV) uit 1972 en het is getekend door Jan van Haasteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten