Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 19 februari 2016

ASTERIX VEROVERT ROME

In 1976 verschijnt de Franse animatiefilm Les Douze travaux d'Asterix (De twaalf werken van Asterix), in Nederland bekend als Asterix verovert Rome en Asterix en de helden (DVD). De film is gebaseerd op de Asterix reeks en dus NIET op een speciaal boek. Het script werd geschreven door Pierre Tchernia. Om de film te promoten werd er van de film een stripversie gemaakt.


Een van deze uitgaves kreeg je gratis bij Chevron als je 50 liter benzine tankte. Het boek heet vreemd genoeg alleen 'Verovert Rome' met als soort van ondertitel tussen haken 'De werken van Asterix'. Als afbeelding op de voorkant werd gekozen voor een plaatje uit het boek. Dit lijkt gekozen met de ogen dicht, zonder enige relevantie naar het verhaal. Helemaal onderaan, in kleine lettertjes: De stripverhalen uit dit album illustreren de geschiedenis "VEROVERT ROME", gerealiseerd door de heren René Goscinny en Albert Uderzoin de studios  "IDEFIX"


Op de achterkantprijst Asterix de albums aan, die je gratis kon krijgen bij de Chevron dealer.

Overigens verscheen er naar aanleiding van de film ook nog een 'echte' uitgave in de Asterix reeks en een speciale filmuitgave.Voor meer informatie over de film klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten