Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 1 februari 2016

VERJAARDAG: CLARK GABLE

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag zou ik hebben kunnen kiezen voor Brandon Lee (Amerikaans akteur en zoon van Bruce Lee, 1965-1993), John Ford (Amerikaans akteur, 1894-1973), Rick James (Amerikaanse zanger, 1948-2004) of Lisa-Marie Presley (dochter van Elvis, 1968), maar de keuze is gevallen op
CLARK GABLE
Clark Gable (1901-1960) was een Amerikaans akteur, bekend als een van de grootste sterren uit de geschiedenis van Hollywood en de meest suksesvolle Amerikaanse akteur van voor de Tweede Wereldoorlog. Zijn bijnaam luidt dan ook: The King of Hollywood.
Zijn meest befaamde rol was die van Rhett Butler in Gone with the Wind uit 1939.

Hij overleed op 59-jarige leeftijd aan een hartaanval. The Misfits met Marilyn Monroe was voor hen beiden hun laatste film.
Als hij nog geleefd had, zou hij vandaag 115 jaar zijn geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten