Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 22 februari 2016

VERJAARDAG: LENNY KUHR

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag had ik kunnen kiezen voor: Johnny Kraaijkamp jr. (akteur en schrijver, 1954), Hans Klok (Nederlandse magiër, 1969), Drew Barrymore  (Amerikaanse actrice, 1975), Luis Bunuel (regisseur, 1900-1984), James Blunt (zanger, 1974) of George Washington (Amerikaanse ex-president, 1732-1799), maar mijn keuze is gevallen op
LENNY KUHR
Lenny Kuhr (1950) is een Nederlands singer-songwriter, die in 1967 het Cabaret der Onbekenden in Eindhoven won. Kort daarna komt haar eerste single uit, Laat maar, met een tekst van stadsgenoot Armand. In 1969 werd zij samen met het Verenigd Koninkrijk (Lulu), Frankrijk (Frida Boccara) en Spanje (Salomé) winnares van het Eurovisiesongfestival in Madrid met het liedje De troubadour, dat zij zelf had gekomponeerd op een tekst van David Hartsema. 

Vijf jaar later had zij opnieuw een hit op deze melodie met de gelegenheidstekst De Generaal, een ode aan Rinus Michels.

Haar grootste hit in Nederland had Lenny in 1980 samen met Les Poppys met het lied Visite op een tekst van Herman Pieter de Boer.
Lenny Kuhr wordt vandaag 66 jaar en is nog steeds aktief in de muziekwereld.
GEFELICITEERD!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten