Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zaterdag 20 februari 2016

PARIS-DAKAR SPEL

Een spel over de rally voor auto's, vrachtwagens, quads en motoren die jaarlijks wordt gehouden in de maand januari van Parijs naar Dakar, de hoofdstad van Senegal. Op 26 december 1978 startte voor de eerste keer vanaf de Place du Trocadéro in Parijs 170 deelnemers aan een avontuur dat hen voerde over 10.000 km door Frankrijk, Spanje, Algerije, Niger, Mali, Opper-Volta en Senegal. De drijvende kracht achter de rally is de Fransman Thierry Sabine (1949-1986).
De doos meet 19x19cm,
Er staat geen jaar van uitgave op, maar aangezien de rally vanaf 2009 in Zuid-Amerika wordt gehouden, met als start- en finishplaats Buenos Aires, zal het ouder zijn dan dat. Om het nog verder te beperken. Vanaf 1995 is het startpunt van de race niet meer Parijs, dus zal dit spel zijn uitgekomen ergens tussen 1979 en 1994, vermoedelijk in de jaren 80.
Op de onderkant van de doos staan de gebruiksaanwijzingen van het spel dat een soort van Ganzenbord is. De tekst is in het Spaans, dus het zal wel zijn uitgegeven in Spanje.
Tot slot het spelbord, dat viermaal de grootte van de doos heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten