Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 4 februari 2016

VERJAARDAG: GUUSJE NEDERHORST

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag zou ik hebben kunnen kiezen voor Robert-Jan Stips (1950), Porgy Franssen (1957) of Alice Cooper (1948), maar de keuze is gevallen op
GUUSJE NEDERHORST
Barbara Augustine (Guusje) Nederhorst (1969-2004) was een Nederlands actrice en zangeres, vooral bekend van haar rol als Roos Alberts-de Jager (1992 t/m 2000) in de soap Goede tijden, slechte tijden. Daarnaast zat ze met GTST-kollega's Babette van Veen en Katja Schuurman in de meidengroep Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit Ademnood, gevolgd door enkele kleinere hits. Na drie jaar werd de groep opgeheven, waarna ze nog diverse kleinere rollen gespeeld heeft, onder meer in de soap Onderweg naar morgen.

Vlak voor haar dood werd bekend dat ze aan borstkanker leed. In 2004 overleed ze aan deze ziekte, zes dagen voor haar 35e verjaardag.

In de laatste maanden voor haar dood was ze bezig met het schrijven van een kinderboek. Haar verhalen zijn gebundeld in het voorleesboek Woezel en Pip, een boek voor jonge kinderen met in de hoofdrol twee hondjes. Het boek met acht voorleesverhaaltjes is in nog samenwerking met Nederhorst voorzien van illustraties door Louise Geesink. Het boek is in maart 2005 uitgegeven, ruim één jaar na haar dood. Inmiddels zijn voorleesboekje 4 en 5 van Woezel en Pip in de winkel te vinden en liggen de schappen vol met merchandise

Haar man Dinand Woesthoff (zanger van de band Kane) heeft het 'Guusje Nederhorst Fonds' opgericht. Een gedeelte van de opbrengst van alle 'Woezel en Pip'-artikelen en -boekjes gaat daar naartoe en zal gebruikt worden voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten