Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 2 februari 2016

VERJAARDAG: FARRAH FAWCETT

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag zou ik hebben kunnen kiezen voor Fien de ka Mar (1898-1965), Graham Nash (Amerikaanse zanger, bekend van o.a. Crosby, Stills, Nash & Young, 1942), Shakira (Amerikaanse zangeres, 1977) of Hella S. Haasse (Nederlands schrijfster, 1918-2011), maar de keuze is gevallen op
FARRAH FAWCETT
Farrah Fawcett (1947-2009) was een Amerikaans actrice.
Ze begon haar loopbaan in reklamespots waaronder Noxema-scheerzeep, Ultra Bright-tandpasta, Wella en in 1970 voor de Mercury Cougar. Ze deed ook modellenwerk en poseerde voor de Playboy.
Naast vele films en TV-series, speelde ook Jill Munroe in de televisieserie Charlie's Angels.


Door deze rol werd ze een ster. Haar kapsel werd door miljoenen vrouwen gekopieerd en posters van Fawcett werden massaal verkocht. In de jaren 70 en 80 was ze een sekssymbool.
Farrah huwde in 1973 met de man van zes miljoen, Lee Majors van wie zij in 1979 scheidde.
Sinds eind 2006 leed ze aan endeldarm kanker, die later uitgezaaid was naar haar lever.  Uiteindelijk is ze op 25 juni 2009 op 62-jarige leeftijd aan deze ziekte overleden. In het andere geval zou ze vandaag 70 jaar zijn geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten