Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 9 februari 2016

IN MEMORIAM: ANDRE VAN DEN HEUVEL (1927-2016)

Vandaag overleed in zijn woonplaats Amsterdam de acteur André van den Heuvel. In de jaren '50 was hij al te zien in Nederlandse speelfilms. Hij had vooral een band met Fons Rademakers in wiens films hij geregeld te zien was, waaoronder Dorp aan de rivier (1958), Als twee druppels water (1963) en Mira (1971). Een van zijn meest controversiële rollen speelde hij in Daniel van Erik Terpstra (1971), hetgeen overigens zijn carrière geen enkel nadeel heeft gebracht. Ook speelde hij geregeld tegenover zijn vrouw Kitty Janssen (1930-2012).

Behalve in speelfilms was Van den Heuvel een bekend gezicht op televisie door o.a. de reclames voor de NMB en natuurlijk als de gemene prins Guurt van Grasp in de televisieserie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer? (1972-1975). Op hoge leeftijd deed hij nog mee aan de tv-serie Wilhelmina (2001) en de tv-film Gebroken rood (2004).

Andre van den Heuvel is 88 geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten