Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 12 februari 2016

VERJAARDAG: LORNE GREENE

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag zijn er niet zoveel mogelijkheden: Jan-Willem van de Wetering (Nederlandse schrijver, 1931-2008), Ralph Bates (Engerls akteur, bekend van o.a. enkele Hammer films), Franco Zeffirelli (Italiaans regisseur, 1923) of degene voor wie ik heb gekozen:
LORNE GREENE
Lorne Greene (1915-1987) was een Canadese radiopresentator, nieuwslezer, zanger en akteur.

Greene ging in Canada werken bij de radio nadat hij was afgestudeerd aan de Queen's University. Zijn typerende stem maakte hem tot een top-nieuwslezer, maar hij ging begin jaren 50 naar Hollywood om akteur te worden. Hij speelde in diverse series en films voor hij doorbrak als patriarch Ben Cartwright in de westernserie Bonanza (1959-1973).
Een geheel andere rol speelde hij in de televisieserie Roots, waar hij John Reynolds was, een plantage-eigenaar en slavenhouder. Greenes rol in de Battlestar Galactica films en televisieseries (1978-1979) bracht hem nog meer roem. 
Als zanger heeft hij verscheidene platen gemaakt, zowel onder zijn eigen naam als onder de vlag van Bonanza.

Zijn grootste hit is Ringo (1964).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten