Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 5 februari 2016

VERJAARDAG: CHARLOTTE RAMPLING

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag zou ik hebben kunnen kiezen voor Rikkert Zuiderveld (Nederlands zanger, bekend van Elly & Rikkert, 1947), Jennifer Jason Leigh (Amerikaanse actrice, 1962) of Trijntje Oosterhuis (1973), maar de keuze is gevallen op
CHARLOTTE RAMPLING
Charlotte Rampling (1946) is een Brits actrice en de dochter van kolonel Godfrey Rampling, een voormalig Olympisch atleet.
Samen met Jane Birkin en Jacqueline Bisset maakte zij haar filmdebuut in de Engelse komedie The Knack …and How to Get It uit 1965. Nadien verhuisde zij naar Italië waar ze in The Damned (1969) van Luchino Visconti speelde. Bij het grote publiek werd Rampling vooral bekend met de ophefmakende film The Night Porter (1974) van Liliana Cavani.
 In 1972 trouwde zij met akteur Bryan Southcombe. Zij scheidden niet veel later. Rampling hertrouwde met Jean-Michel Jarre, maar ook dit huwelijk eindigde in een scheiding.
Aan het einde van de jaren zeventig verhuisde ze naar Frankrijk en speelde er in talloze Franse films.
Hoewel ze nog druk bezig is met filmen, herinner ik me haar als laatste uit de TV-serie Dexter in 2013.
Charlotte Rampling wordt vandaag 70 jaar.
GEFELICITEERD!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten